"Доступне житло" заборонили продавати протягом трьох років - рішення уряду

Укрінформ
Урядом прийнята постанова щодо Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла.

Докуменит повністю мінімізує корупційні ризики, дає свободу громадянам у виборі майбутнього житла та полегшує доступ до державного кредитування, наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на засіданні уряду, повідомляє прес-служба КМУ

«Питання доступного житла для України -  як ніколи на часі. Реалізація держпрограм «Доступне житло» та «Молодіжне кредитування» має відповідати вимогам часу та задовольняти в першу чергу потреби тих, хто дійсно потребує вирішення житлового питання. Ми забезпечуємо 30% компенсації придбання доступного житла від держави або місцевих бюджетів та 50% компенсації для внутрішньо переміщених осіб і учасників АТО. Запроваджуємо можливість для учасників програми придбати вже готове житло від забудовника. Знижуємо необхідний рівень середньомісячного доходу для сім'ї, яка потребує поліпшення житлових умов, з 5 до 3 розмірів середньомісячної заробітної плати у підрахунку на одну особу відповідно до регіону. Та найголовніше – впроваджуємо прозоре інформування через сайт Держмолодьжитла про учасників програми та тих, хто отримує державну підтримку. Ми впроваджуємо кардинальні зміни. Програма «Доступне житло» має стати дійсно доступною для українців», - наголосив  Зубко.

Читайте також: У Сєвєродонецьку отримали квартири перші учасники державної житлової програми

Урядовець розповів, що відповідно до нового порядку, встановлюється вартість 1 кв. м доступного житла, яка має не перевищувати граничну, накладається заборона на продаж протягом трьох років житла, отриманого за пільговими програмами. А також запроваджено неупереджений розподіл коштів між регіонами пропорційно кількості населення.

«Розроблені Мінрегіоном зміни дадуть більше прозорості, відкритості і ефективності як при реалізації програм «Доступне житло» і «Молодіжне кредитування», так і використанні коштів державного і місцевих бюджетів», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-