Кропивницький збирає допомогу для постраждалих від вибухів на Чернігівщині

Кропивницький збирає допомогу для постраждалих від вибухів на Чернігівщині

Укрінформ
У Кропивницькому запрацював пункт збору допомоги для жителів населених пунктів Ічнянського району на Чернігівщині, де відбулася евакуація у зв’язку з вибухами на військових складах.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила одна із організаторок збору допомоги Олександра Філімончук.

"Багато людей вимушено покинули свої домівки, і їм потрібна допомога. Ми активізувались та збираємо її. Необхідне можна приносити за адресою вул. Архітектора Паученка, 65", - сказала Філімончук.

Вона зазначила, що збирають матраци, спальні мішки, теплі ковдри, пледи, електричні обігрівачі, теплий одяг, питну бутильовану воду, памперси та дитяче харчування, медикаменти, зокрема, заспокійливі препарати (гліцин, гліцисед, валеріана).

Читайте також: На Чернігівщину прибула перша вантажівка з гумдопомогою

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Із 16-кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

В 11 пунктах прийому евакуйованих громадян організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Читайте також: Уряд ухвалив рішення про сто мільйонів для постраждалих під Ічнею

Для попередження надзвичайних ситуацій 11 населених пунктів відключено від газопостачання та 7 - від електропостачання. Тимчасово припинено рух потягів через станцію Ічня. Спрямовано автомобільний транспорт в об'їзд зони надзвичайної ситуації, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-