Порошенко підписав закон про доступ до освіти дітей з особливими  потребами

Порошенко підписав закон про доступ до освіти дітей з особливими потребами

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг”.

Про це повідомляє у середу прес-служба Глави держави.

“Закон передбачає імплементацію та реалізацію міжнародних та європейських стандартів щодо захисту прав та законних інтересів осіб із особливими освітніми потребами та приведення вищезазначених законодавчих актів у відповідність з нормами актів міжнародного права та базового Закону України “Про освіту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реалізація цього закону сприятиме розвитку та соціалізації осіб із особливими освітніми потребами.

Читайте також: Порошенко підписав Закон щодо забезпечення соціальним житлом переселенців

Документ передбачає внесення змін до Законів України “Про загальну середню освіту”, “Про позашкільну освіту”, “Про професійно-технічну освіту”, в частині забезпечення права осіб із особливими освітніми потребами на здобуття освіти, отримання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг у закладах освіти.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, 11 липня Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти підтримав законопроект №8556 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг”, ініційований Мариною Порошенко.

6 вересня Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Згідно з документом, інклюзивне навчання - це система освітніх послуг, гарантованих державою, що грунтується на принципах недискримінації, врахування багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.

Відповідно до індивідуальних особливостей освітньої діяльності для кожного учня з особливими освітніми потребами складається індивідуальна програма розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-