На Львівщині відкрився ще один інклюзивно-ресурсний центр

На Львівщині відкрився ще один інклюзивно-ресурсний центр

Фото
Укрінформ
Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими потребами відкрили у райцентрі Миколаїв на Львівщині.

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

“У райцентрі Миколаїв на базі Навчально-виховного комплексу відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Тут облаштували кабінети практичного психолога, вчителя-реабілітолога, дефектолога, сенсорну кімнату тощо. Окрім того, встановили пандус та зручні двері для пересування дітей з інвалідністю”, - зазначено в повідомленні.

Як розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, такі центри безкоштовно надають послуги дітям з особливими потребами від 2 до 18 років. Вони вже функціонують у Городоцькому, Буському, Сокальському, Миколаївському районах, на черзі - відкриття у містах Червоноград і Борислав. Згодом інклюзивні центри будуть у кожній адміністративній одиниці. Вже прийнято рішення щодо створення на Львівщині 25-ти інклюзивно-ресурсних центрів, на черзі - рішення щодо ще одного. До кінця року буде створено усі 26 закладів.

На здійснення ремонтних робіт з місцевого бюджету виділили 300 тис. гривень, на закупівлю корекційних засобів та спеціального обладнання - понад 250 тис. гривень надала держава.

У Миколаївському районі мешкає 720 дітей з особливими освітніми потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-