У в'язницях за кордоном утримують майже 300 українських моряків — МЗС

У в'язницях за кордоном утримують майже 300 українських моряків — МЗС

Укрінформ
У пенітенціарних закладах за кордоном станом на 9 жовтня утримуються понад 290 українських моряків, які підрозрюються у перевезенні нелегальних мігрантів, а також у контрабанді вибухових речовин і тютюнових виробів до третіх країн.

Про це заявив директор Департаменту консульскої служби МЗС Сергій Погорельцев на конференції з презентації проекту щодо попередження залучення моряків до злочинів на морі, повідомляє Департамент у Facebook.

"Необхідність реалізації проекту викликана збільшенням кількості арештів правоохоронними органами іноземних держав українських моряків за підозрою у перевезенні нелегальних мігрантів, а також у контрабанді вибухових речовин і тютюнових виробів до третіх країн. Станом на 9 жовтня понад 290 українських моряків утримуються в пенітенціарних закладах за кордоном", - сказав Погорельцев.

Як поінформували у Департаменті, голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв у своєму виступі підкреслив, що проблема втягування моряків у злочини на морі має глобальний характер і актуальна для більшості держав світу. Зокрема, судна з українцями на борту затримували в портах Греції, Італії, Франції, Іспанії, Лівії та Нігерії.

Читайте також: В МЗС зустрілися з родичам ув’язнених у Греції моряків

МЗС і Профспілка робітників морського транспорту України презентували учасникам конференції проект заходів, спрямованих на реалізацію двох основних напрямів дій: удосконалення роботи щодо захисту прав заарештованих українських моряків, а також запобігання подальшому втягуванню моряків у кримінальні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-