Гірники шахти «Тошковська» ДП «Первомайськвугілля» почали страйк – Волинець

Гірники шахти «Тошковська» ДП «Первомайськвугілля» почали страйк – Волинець

Укрінформ
Гірники шахти «Тошковская» ДП «Первомайськвугілля» відмовилися спускатися в шахту і почали акцію протесту, вимагаючи виплати їм заробітної плати.

Про це увечері 8 жовтня на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні в третю зміну, починаючи з 20:00 гірники шахти "Тошковская" ДП "Первомайськвугілля" відмовилися спускатися в шахту і почали акцію протесту... Шахтарі вимагають зустрітися з генеральним директором і відповіді на запитання, коли все ж таки буде виплачена зарплата», - написав профспілковий лідер.

За його словами, гірники вишикувалися в колони і йдуть від шахти "Тошковська" Гірське місто, де знаходиться будівля об'єднання "Первомайськвугілля".

«Зрозуміло, що, швидше за все, шахтарі четвертої зміни не приступлять до роботи», - додав Волинець.

Читайте також: Кабмін виділив 136 мільйонів на виплату зарплати шахтарям – Волинець

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на своїй сторінці в Facebook Михайло Волинець заявляв, що з Кабінету Міністрів України надійшла інформація в усній формі, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну про виділення 136 млн грн бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям. Він зазначав, що ці кошти будуть виділені відповідно до закону (№8362), яким передбачено до кінця року внести зміни до бюджету України та додатково виділити 1.4 млрд грн на фінансування вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-