Адвокат Януковича втомився і попросив перерву до 10 жовтня

Адвокат Януковича втомився і попросив перерву до 10 жовтня

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи про держзраду екс-президента Віктора Януковича до 10 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, орієнтовно о 16 годині платний адвокат Януковича Олександр Горошинський попросив у суду перерву до наступного засідання, оскільки втомився виступати у судових дебатах.

"Я б хотів у вас просити перерву. Я уже не здатний тримати повноцінно темп", - сказав Горошинський.

У свою чергу головуючий суддя Владислав Дев'ятко зауважив, що Горошинський впродовж сьогоднішнього засідання цілу годину зачитував клопотання про поновлення судового слідства і призначення експертиз, хоча міг би вкластися у 10-15 хвилин.

"Так само ви зачитували скарги на дії під час досудового розслідування, в тому числі одну із скарг, про яку важко сказати, що вона має відношення до даного кримінального провадження. Ми вас не зупиняли, однак ви повинні розраховувати певним чином змістовну складову вашого виступу в судових дебатах. Тут, звичайно, все залежить від того, що ви плануєте надалі розповідати, і чи зможете, як ми з вами і погоджували, закінчити свою судову промову післязавтра", - додав головуючий.

Адвокат Горошинський підкреслив, що він буде намагатися встигнути виголосити свою промову вчасно.

"Якщо вам потрібна додаткова перерва сьогодні - ми оголосимо перерву на годину і продовжили працювати. Якщо ви все ж таки встигаєте закінчити свою промову в уже узгоджені дати, суд не вбачає ніяких перешкод для того, щоб піти вам назустріч", - наголосив Дев'ятко.

Горошинський попросив суд все ж таки "піти йому на зустріч" і ще раз підкреслив, що він буде намагатися встигнути закінчити свою промову у раніше визначені дати засідань.

"Я вас почув. По справі оголошується перерва на десяту годину десятого жовтня", - сказав Дев'ятко.

Читайте також: Адвокат жаліється, що в обвинувальному акті "лише чотири речення про Януковича"

Адвокат Горошинський виголошує свою промову вже друге засідання поспіль і, як раніше визначив суд, має закінчити її 10 жовтня. Після цього суд визначив ще одне засідання для останнього слова Януковича - 12 жовтня.

Як повідомлялося, до цього промову сім засідань поспіль, з 13 вересня, зачитував інший платний адвокат Януковича - Олександр Байдик. 4 жовтня він мав закінчити свою промову, але до суду надійшли документи щодо того, що Байдика було госпіталізовано.

13 вересня суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступили двоє адвокатів Януковича - державний адвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-