НАЗК внесло припис міністру енергетики

НАЗК внесло припис міністру енергетики

Укрінформ
НАЗК після позапланових перевірок на ДП «Первомайськвугілля» та у ФДМУ внесло приписи міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику та в.о. голови Фонду державного майна України Віталію Трубарову.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

«НАЗК встановило, що керівництво Державного підприємства «Первомайськвугілля» порушило вимоги частини п’ятої статті 62 та частини першої статті 64 Закону України «Про запобігання корупції». А саме до 1 червня 2018 року в структурі ДП «Первомайськвугілля» була відсутня посада відповідального за реалізацію антикорупційної програми (Уповноваженого). Національне агентство з питань запобігання корупції вимагає проведення службового розслідування з метою виявлення причин відсутності Уповноваженого у структурі ДП «Первомайськвугілля», - йдеться у повідомленні.

За результатами перевірки внесено припис і в. о. голови Фонду державного майна України. Встановлено, що посадові особи фонду не організували проведення спеціальної перевірки стосовно переможця конкурсу на посаду, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища.

Читайте також: Дунаєв не показав у декларації активи на 160 мільйонів - генпрокурор

Нацагентство вимагає усунути виявлені порушення та провести службове розслідування з метою виявлення причин, що сприяли невиконанню посадовими особами Фонду державного майна України вимог частини першої статті 56, частин першої та третьої статті 57 Закону України "Про запобігання корупції", за результатами якого вжити заходів у встановленому законом порядку.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-