У Києві попрощалися з Неонілою Крюковою

У Києві попрощалися з Неонілою Крюковою

Відео
Укрінформ
У Києві попрощалися з народною артисткою України Неонілою Крюковою.

Про це повідомляє Еspreso.tv.

"Сьогодні, 7 жовтня 2018 року, у соборі Святого Георгія Переможця в київському Видубицькому монастирі відбувається прощання з народною артисткою Нілою Валеріївною Крюковою", - зазначається у повідомленні.

Ніла Крюкова народилася 14 листопада 1943 у селі Попівка Онуфріївського району на Кіровоградщині. Після закінчення 1967 року Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка-Карого працювала у Полтавському музично-драматичному театрі ім. Миколи Гоголя, у літературному театрі "Слово", при Спілці письменників України, - в один час з Олесем Гончаром, Ліною Костенко, Григором Тютюнником, Миколою Вінграновським, Василем Земляком, Євгеном Гуцалом.

1986 року однією з перших виступила в Чорнобилі перед ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

У жовтні 1990-го Крюкова приєдналася до "Революції на граніті" (студентського голодування на Майдані).

Брала участь у помаранчевій революції 2004 року.

З 2006-го, після травми хребта, актриса була прикута до лікарняного ліжка і візка. 22 серпня 2008 року на своєму творчому вечорі вона майже впродовж двох годин (уже в інвалідному візку) читала твори українських літераторів.

Нагороджена орденом князя Ярослава Мудрого V ст.

20 серпня 2008 року їй було присвоєно звання Герой України з врученням ордена Держави - за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку національної культури, натхненну творчу і життєствердну мистецьку діяльність.

Крюкова знялась у фільмах: "На Київському напрямку" (1967, Ганна), "Пропала грамота" (1972), "Кайдашева сім'я" (1993, баба Параска).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-