СБУ заявляє про 35 кібератак спецслужб РФ на об’єкти критичної інфраструктури

СБУ заявляє про 35 кібератак спецслужб РФ на об’єкти критичної інфраструктури

Укрінформ
З початку року хакери за завданням російських спецслужб здійснили 35 кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури.

 Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Тільки протягом 2018 року на виконання завдань російських спецслужб зловмисники здійснили тридцять п’ять кібератак на українські автоматизовані системи та бази даних об’єктів критичної інфраструктури у галузях енергетики, транспорту, зв’язку, банківської сфери тощо", - йдеться у повідомленні.

СБУ виявила п’ять хакерських угрупувань та ідентифікувала дев’ятеро осіб, які були задіяні російськими спецслужбами для кібератак.

Коментуючи розкриття спецслужбами Нідерландів та Великої Британії масштабної кібероперації офіцерів ГУ Генштабу Міноборони Росії проти Організації із заборони хімічної зброї, в СБУ зазначили, що це є черговим підтвердженням деструктивної діяльності Москви не лише на території України, але й поширення гібридної агресії Кремля на інші держави.

СБУ наголошує, що уряд та силові структури РФ прикривають своїх кіберзлочинців від відповідальності за вчинені злочини та фактично припинили дотримання своїх міжнародних зобов’язань. Така безвідповідальна та деструктивна поведінка є неприпустимою для постійного члена Ради безпеки ООН, підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Російські хакери у 2014 році викрали доповідь МЗС Бельгії щодо України – ЗМІ

"Розслідування європейських колег ще раз засвідчили, що кібертероризм та кібершпигунство стали одним із ключових інструментів агресивної політики Кремля проти цивілізованого світу", - констатували в СБУ.

Як повідомлялося, 4 жовтня Британія і Нідерланди розкрили деталі масштабної спецоперації офіцерів Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу РФ проти ОЗХЗ, штаб-квартира якої розташована у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-