У медуніверситеті Богомольця поновили виплати зарплат і стипендій

У медуніверситеті Богомольця поновили виплати зарплат і стипендій

Укрінформ
Студенти та викладачі Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця отримали стипендії та заробітні плати.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

"Затримка виплат сталася через свавілля та протиправні дії екс-ректорки НМУ Катерини Амосової - відомості про неї як керівника університету були незаконно внесені до Єдиного державного реєстру (ЄДР). Після чого вона, не маючи для цього жодних повноважень, 28 вересня підписала платіжні документи. Нагадаємо, наказ МОЗ України про поновлення Катерини Амосової на посаді ректорки НМУ вийшов 1 жовтня 2018 року - відповідно до законодавства України, до того часу вона не мала повноважень здійснювати будь-які дії як керівник університету. Відповідно, Державна казначейська служба України (ДКСУ) не прийняла документи, підписані Амосовою. Також у ДКСУ знаходяться зразки підписів Олександра Науменка як особи, що має право підпису як законний керівник НМУ", - зазначили в МОЗ.

Читайте також: МОЗ удруге звільнило Амосову з посади ректора

У відомстві наголосили, що після звернення МОЗ України із листами-роз’ясненнями до чинного в.о. ректора НМУ Науменка та Держказначейства виплати співробітникам та студентам університету були відновлені.

"Незважаючи на спроби прихильників екс-ректорки дезінформувати суспільство та університетську спільноту, єдиним законним керівником НМУ є визнаний МОЗ України в.о. ректора Олександр Науменко", - заявили у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-