Українські пілоти проходять навчання у французькому центрі Airbus

Українські пілоти проходять навчання у французькому центрі Airbus

Фото
Укрінформ
Українські пілоти вже проходять навчання у спеціальному Центрі підготовки пілотів Airbus у Франції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який перебуває з робочим візитом у Франції, інформує прес-служба МВС.

«Зараз у цьому центрі проходять навчання вісім пілотів - представники системи МВС. Це військовослужбовці НГУ та пілоти ДСНС. Наразі вони опановують теоретичний курс, відточують майстерність у симуляційному центрі та пройдуть курс практичних польотів. Ці пілоти стануть основою центру технічного обслуговування авіаційної системи МВС, який буде в Україні», - наголосив Аваков.

У свою чергу голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що придбання вертольотів Н225 розширить авіаційну складову рятувальників.

«Зараз у Франції проходять підготовку наші пілоти. Два з них уже мають досвід роботи з гелікоптером Н145, зараз вони вчаться пілотувати Н225. А в кінці жовтня ми направляємо ще персонал, який буде вивчати технічні можливості цих вертольотів та займатися технічним обслуговуванням таких гелікоптерів. Навчання наших спеціалістів проходить у рамках контракту», - сказав Чечоткін.

Раніше українська делегація на чолі з керівником МВС відвідала завод Airbus Helicopters у французькому місті Мар’ян, неподалік від Марселя у Франції.

Читайте також: Аваков відвідав завод Airbus Helicopters, де збирають вертольоти для України

25 вересня Аваков повідомив, що підрозділи Міністерства внутрішніх справ до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-