Рада суддів закликає соціологів уникати спокуси принизити довіру до

Рада суддів закликає соціологів уникати спокуси принизити довіру до "мантій"

Укрінформ
У РСУ назвали недостовірною інформацію про рівень довіри до судової влади та результатів судової системи, оприлюднену Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) за результатами проведеного всеукраїнського опитування громадської думки.

Про це йдеться у зверненні голови РСУ Олега Ткачука, опублікованому на сайті РСУ.

«Сумнівність висновків про рівень довіри багатомільйонної країни судовій владі, як і інших результатів дослідження приватного підприємства, що базується на знаннях лише 57 людей, які обізнані про судову в Україні, видається цілком зрозумілою», - ідеться у зверненні Ткачука.

Зазначається, що «Рада суддів України категорично спростовує достовірність таких і подібних висновків та закликає фахівців у галузі соціології уникати спокуси, з тих чи інших причин принизити рівень довірити до судів в Україні, викривити дійсність про стан справ у суспільстві, базуючись на результатах досліджень, які не витримують жодної критики».

«На підставі опитування і відповіді 57 людей, які заявили, що добре поінформовані про судову реформу, КМІС зробив висновок, що судам України скоріше або повністю довіряють лише 12,3% жителів України, а 44% (884 особи) припустили, що судова реформа була зовсім неуспішною, а 21,2% (426 людей) не визначилися як відповісти на це питання або відмовилися відповідати на нього».

Читайте також: Судам не довіряють майже 80% українців

«Уникаючи потрібної у такому випадку деталізації, окремі засоби масової інформації розповсюдили висновки КМІС як об'єктивний рівень стану правосуддя в Україні, а також як показник результатів судової реформи», - зазначив Ткачук, наголошуючи, що «РСУ впевнена, що тепер і надалі представники засобів масової інформації будуть здатні розрізнити правду і маніпуляції».

Як повідомлялося, опитування було проведене КМІС з 12 до 24 вересня по всій території України, крім Криму і окупованих частин Донецької та Луганської областей. Всього було опитано 2011 респондентів. Похибка не перевищує 3,3%

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-