Луценко обіцяє, що справа Добкіна невдовзі буде у суді

Луценко обіцяє, що справа Добкіна невдовзі буде у суді

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко прогнозує направлення найближчими днями справи за підозрою колишнього Харківського міського голови Михайла Добкіна до харківського суду для розгляду по суті.

Підозрювані 3 жовтня завершили ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, зазначив він на засіданні ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство (за підозрою Добкіна - ред.) завершено, і станом на вчора всі підозрювані завершили ознайомлення. Значить у найближчі дні справа поїде до харківського суду для розгляду по суті", - зазначив Луценко, доповідаючи про стадію розгляду подань ГПУ на зняття недоторканності з народних депутатів.

Він наголосив, що 8 разів представляв у Верховній Раді подання на зняття недоторканності з народних депутатів.

Читайте також: Луценко пояснив, у чому підозрюють главу Держрезерву

Луценко також нагадав, що розслідування у справі Олександра Онищенка завершено, його адвокати ознайомлюються з матеріалами слідства. Досудове розслідування у справі Вадима Новинського завершується і знаходиться на стадії експертизи. Справа щодо Олеся Довгого, зазначив Луценко, закрита Спеціальною антикорупційною прокуратурою. Досудове розслідування у справі Максима Полякова завершено, він та його адвокати ознайомлюються з матеріалами справи. Досудове розслідування у справі Бориса Розенблата також завершено. Досудове розслідування у справі Надії Савченко завершено, депутат і його захист ознайомлюються з матеріалами. Також він поінформував, що Євген Бакулін переховується у Москві і не співпрацює зі слідством.

"У цьому зв'язку ми не маємо іншого варіанту як чекати визначених законом півроку для початку процедури заочного засудження", - зазначив генпрокурор.

Подання на Дунаєва, наголосив Луценко, це 9-те подання на зняття недоторканності з депутатів, яке вносилося Генпрокуратурою за його керівництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-