У ГПУ прокоментували можливу причетність Чепіги до “евакуації” Януковича

У ГПУ прокоментували можливу причетність Чепіги до “евакуації” Януковича

Укрінформ
ГПУ не має інформації, що Анатолій Чепіга (таким, за даними розслідувачів, є справжнє ім’я Руслана Боширова, підозрюваного в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів у Британії) брав участь в організації виїзду Віктора Януковича в Росію у 2014 році. 

Про це заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомляє "Радіо Свобода".

«Є припущення, що представники Російської Федерації допомагали [Януковичу] 22 лютого виїжджати за межі України з території Донецької області, але на даний час вони не ідентифіковані... По Межигір'ю інформації взагалі немає. Виключати цього не можна, але інформації немає. Є дані, що вони були на території Донецької області і саме там допомагали колишньому президенту залишити країну», – сказав Горбатюк.

Як відомо, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього працівника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його доньки Юлії двох росіян - Олександра Петрова та Руслана Боширова. На думку Британії, обидва є офіцерами розвідки.

Видання The Insider і проект розслідувань Bellingcat 26 вересня повідомили, що справжнє ім'я Боширова - Анатолій Чепіга. За даними журналістів, він є полковником ГРУ РФ і має звання "Герой Росії".

Російський журналіст-розслідувач Сергій Канєв стверджує, що Чепіга отримав звання «Героя Росії» нібито за те, що очолював операцію з вивезення в Росію колишнього президента України Віктора Януковича.

Після цього голова МВС України Арсен Аваков заявив, що Київ вважає Чепігу учасником організації виїзду Януковича за межі країни.

Читайте також: ГРУшник "Боширов" був причетний до втечі Януковича — Аваков

Колишній охоронець Януковича Костянтин Кобзар попросив суд у Києві допитати його про роль Анатолія Чепіги в евакуації Януковича з України в лютому 2014 року. Відповідну заяву Кобзаря у Facebook оприлюднив адвокат Януковича.

Віктора Януковича в Україні заочно судять за звинувачення у держзраді. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-