Молодь має бути політично активною і ходити на вибори - Жемчугов

Молодь має бути політично активною і ходити на вибори - Жемчугов

Фото
Укрінформ
Заради вільної, незалежної України молодь має бути політично і громадянськи активною, вона має ходити на вибори.

На цьому наголосив радник міністр інформаційної політики з питань освітніх проектів, Герой України Володимир Жемчугов під час зустрічі зі студентами Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"П'ятий рік точиться війна. Я хочу, щоб ви замислились, яка свобода у вас і у молоді Сімферополя, у Харкові і в Луганську, в Одесі і в Донецьку. Там усе змінилося... Це відбулося тому, що більшість наших людей не цікавились політикою, не ходили на вибори або продавали за гречку свої голоси... Я хочу, аби ви замислились, кого вибираєте ви - до сільської, міської ради, в президенти. Необхідно цікавитися політикою, громадським життям, інакше політика зацікавиться вами і вашим життям. Я не агітую за якусь партію. Я вважаю, що у нас - вільна країна і ви самі зробите свій вибір. Але його треба зробити!.. Я хочу, щоб ви були політично активними, цікавились, за кого голосуєте", - закликав Володимир Жемчугов.

Під час зустрічі він розповів свою історію, історію своєї мужності. Зокрема про те, як події періоду ГКЧП і дисидентський самвидав змінили його ставлення до радянської влади, як починалась окупація Донбасу, що спонукало його, цивільну людину, стати партизаном і в Луганському підпіллі боротися з російськими окупантами - і ця боротьба тривала з травня 2014 року до полону, у який потрапив 28 вересня 2015 року. Звільнили його 17 вересня 2016 року.

"Я воював у 2014 році і більшу частину 2015-го. Ми робили засідки на дорогах, якими рухалась російська військова техніка...", - сказав Жемчугов.

Він пояснив, що не може розповідати все докладно, оскільки на сьогодні в українському законодавстві не врегульоване питання партизан. А також сказав, що нагороджений зіркою Героя України за те, що не зламався духом, що єдиний з українських патріотів, тяжкопоранений, був у полоні, цілий рік.

Читайте також: МІП показав студентам фільм про бранців Кремля

"Більшість часу я перебував під конвоєм у лікарні. Мене хотіли обміняти на двох російських ГРУшників, в результаті обміняли їх на Надію Савченко. А після цього прийшов ФСБешник на черговий допит і сказав, що я більше не потрібен, треба виходити і каятися на камеру... Для них було шоком, що росіянин за національністю, колишній шахтар, місцевий житель пішов проти Росії. А для мене було неприйнятним зрадити", - наголосив Жемчугов.

Він представив також стрічку "Бранці Кремля", зняту на замовлення Міністерства інформаційної політики України.

"Цей фільм - про політв'язнів. Я і такі, як я, що перебували на окупованій Луганщині і Донеччині, - військовополонені-заручники", - сказав Володимир.

Жемчугов побажав курсантам мужності і впевненості у собі.

"Україна ніколи своїх не кидає. Україна - вільна країна. За нами правда. І те, що робить Росія, - це тероризм. Ми переможемо!" - наголосив Герой.

Зустріч Володимира Жемчугова зі студентами Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка / Фото: Аніщенко Сергій, Укрінформ

Як виявилося, цього вечора у нього мала відбутися ще й друга зустріч, бо й інші курсанти хотіли послухати Жемчугова.

Про це розповів заступник начальника Військового інституту з морально-психологічного забезпечення полковник Сергій Мотика. На пам'ять про зустріч він подарував Героєві військовий берет, а також нагородив нагрудним знаком Військового інституту.

"Володимир Жемчугов є прикладом для кожного українця, для кожного майбутнього захисника України!" - підкреслив Мотика.

А учасники зустрічі отримали диски зі стрічкою "Бранці Кремля" та інші інформаційні матеріали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-