Як позбутися

Як позбутися "злодіїв у законі": Аброськін навів приклад Грузії

Укрінформ
Для того, щоб більш ефективно боротися із так званими "злодіями в законі", в Україні необхідно змінити законодавчу базу.

Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, інформує прес-служба МВС.

"Поясню навіщо на прикладі моєї зустрічі з грузинською стороною. Я говорю заступнику глави МВС Грузії, мовляв, треба нам створити спільну групу для документування незаконної діяльності "злодіїв у законі". А він мені відповідає: а навіщо об'єднуватися? У мене в країні "злодіїв в законі" немає! І він має рацію - у Грузії злодіїв немає, вони сидять в інших країнах. Хоча багато хто з них - вихідці звідти. Але в Грузії працює закон, за яким правоохоронцям дозволено документувати незаконну діяльність "злодіїв в законі", включаючи те, як він керує і віддає команди іншим людям. Практично як наша стаття 255 ККУ, тільки в закон спеціально включено поняття "злодій в законі", - додав Аброськін.

Також перший заступник голови Нацполіції зазначив, що Україна підписала меморандум про спільну діяльність з ФБР, угоди з Чехією, з Туреччиною, вступила в Європол. "Якщо я змушу злодія чи іншого злочинного авторитета залишити Україну, це не означає, що за кордоном вони будуть почуватися вільно. І там вони будуть під контролем поліції, не кажучи про проблеми з фінансовою складовою. Все це допомагає документувати злочинну діяльність злодіїв і їх пособників", - додав Аброськін.

Читайте також: "Злодії у законі" виконують ще й політичні замовлення - Аваков

За його словами, кількість злодіїв в Україні постійно коливається в районі 50 осіб.

"У боротьбі з ними нам допомагає СБУ. З місяць тому ми подали в Службу безпеки список з понад сто злодіїв в законі з проханням винести рішення про заборону їм в'їзду в країну. СБУ це зробила", - додав Аброськін.

Фото: mvs.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-