СБУ заявляє, що

СБУ заявляє, що "голос Антимайдану" готував провокацію під посольством РФ у Києві

Укрінформ
СБУ фіксує активізацію російських спецслужб у нашій державі з початком політичного сезону.

Про це на брифінгу в середу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До виборів в Україні готуються не лише на території нашої держави, а й в РФ. Ми фіксуємо з початком політичного сезону активізацію діяльності російських спецслужб", - сказав Кононенко.

Він зауважив, що Службою безпеки України 14 вересня було попереджено проведення провокаційної акції в Києві біля посольства РФ в Україні. Акція була ініційована одним із лідерів так званого Комітету порятунку України Юрієм Котом, який тривалий час переховується на території РФ від кримінального переслідування.

За задумом Кота, необхідно було інсценувати сутички мітингувальників із представниками Національної поліції з використанням закликів щодо захисту російськомовного населення. Ця картинка мала бути поширена російськими ЗМІ. 

За словами Кононенка, акцію попередили. В результаті проведення 11 обшуків отримано докази причетності до підготовки цієї провокації нового російського проекту - не зареєстрованої і не легалізованої в Україні "Партии русских украинцев", або "Парус". Він також повідомив, що зазначена організація була причетна і до проведення 24 серпня в Києві на Майдані Незалежності акції під гаслом "День залежності", метою якої було заперечення європейського курсу нашої держави.

Читайте також: Спецслужби РФ намагаються створити "керований хаос" в Україні - СБУ

Під час обшуків було вилучено листування, яке підтверджує безпосередню координацію та фінансування цих акцій лідером "Паруса" Юрієм Котом з території РФ, додав Кононенко. За даними СБУ, зловмисники легалізували акції в органах влади шляхом подання заяв від підставної особи, яка використала викрадений паспорт громадянина України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-