Мінінформ розповів про трирічний успіх UA|TV

Мінінформ розповів про трирічний успіх UA|TV

Укрінформ
Колектив Міністерства інформаційної політики України вітає телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України UA|TV з нагоди третьої річниці мовлення.

Текст привітання оприлюднений на сайті відомства.

«Три роки тому почав працювати наш канал іномовлення. За цей час була зроблена значна робота – сформована потужна команда, запущені проекти власного виробництва п’ятьма мовами, постійно розширюється присутність у світі, розпочалося мовлення на окуповані території. А головне те, що UA|TV дійсно став для іноземців джерелом об’єктивної і актуальної інформації про Україну. Колеги, пишаємося вами та разом йдемо до перемоги», - зазначив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

У свою чергу, перший заступник міністра Еміне Джапарова на своїй сторінці у Facebook зазначила, що каналу довелося швидко "дорослішати".

"На жаль, живемо в час, коли РФ через різні контрольовані ЗМІ формує викривлений інформаційний простір, мета яких консолідувати росіян навколо спільного ворога, дискредитувати Україну в очах світу та власного суспільства. З 2014 року таким ворогом зробили ще Україну - адже визнавати свій злочин важче, ніж нападати та шукати інших "злочинців", - написала вона.

За словами Джапарової, місія каналу - нести правду про події в Україні. Правду, яку постійно ставить під питання пропагандистська машина Кремля.

Читайте також: Журналісти під час виборів мають тримати "планку" - МІП

“Дякую за десятки власних програм, сотні репортажів про окупований Крим та війну РФ проти України на Донбасі, за роботу попри купу складнощів, серед яких, в першу чергу, брак ресурсів. Але за три роки вам вдалося дійсно багато! Навіть започаткувати кримськотатарську та арабську редакції. Особливо важливою є сьогодні мовлення на межі з окупованими територіями та роботу власних корпунктів”, - підкреслила перший заступник міністра.

Телеканал UA|TV почав працювати 1 жовтня 2015 року. Правовим підгрунтям для його роботи став розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», прийнятий Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року.

Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-