Парубій - про Майдан: Провокатори платили повіям за істерики

Парубій - про Майдан: Провокатори платили повіям за істерики "на публіку"

Укрінформ
Під час Революції Гідності у 2014 році провокатори звозили в центр Києва бомжів і повій, щоб ті заважали учасникам Майдану.

Про це розповів в інтерв'ю "Українській правді" Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

За його словами, у 2014 році протистояли революції гідності не "ідеологічні противники", а "просто найманці".

"Під час Майдану проти нас використовували різні провокації. Була методика – завозили бомжів з усього Києва. Казали: "Йдіть туди, вас там нагодують". Було, що на Майдан завозили повій. Був етап – заходили тітушки, провокували", - згадав голова ВР.

Він пояснив, що під час протесту на Майдані провокатори платили повіям для того, щоб вони влаштовували істерику і привертали до себе увагу.

"Їм заплатили, щоб вони приїхали на годину та поверещали. На Майдані йде виступ і одномоментно починає десь 40 дівчат верещати, кричати, бігати в напівістериці. Ми весь час чекали нападу, було велике напруження, а коли така масова істерика, воно трохи збивало", - додав Парубій.

Читайте також: Відступ до Львова: Парубій вперше розповів про запасний план Майдану

Також він сказав, що часто провокатори і уявлення не мали, що і до чого, але були небезпечними. Зокрема, у таких протестувальників двічі вилучали вогнепальну зброю. "До мене на другий поверх (будинку профспілок – ред.) привели "тітушку" з пістолетом. Він його вже витягнув, щоб застосувати. Добре, що хлопці спрацювали професійно", - згадав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-