Активісти Нацкорпусу пішли з-під Ради

Активісти Нацкорпусу пішли з-під Ради

Укрінформ
Активісти партії «Національний корпус» завершили акцію «Паспорт добровольцю», яка проходила під стінами ВР, та розходяться. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Активісти згорнули прапори та прибрали сцену для виступів. Станом на 12.50 під парламентом залишається близько 100 активістів, які поступово розходяться. 

Як повідомлялося, близько 200 представників партії «Національний корпус» проводили у вівторок біля парламенту акцію з вимогою ухвалення законопроекту № 3433. 

Цього ж дня депутати ухвалили в першому читанні вказаний законопроект, метою якого є врегулювання питання щодо визнання іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканнсті України, такими, що перебувають на території України на законних підставах, спрощеного порядку надання їм громадянства або видачі посвідки на тимчасове проживання в Україні на час захисту територіальної цілісності України. Пропонується внести зміни до Закону «Про громадянство України» і передбачити спрощення порядку прийняття у громадянство України іноземців, які надавали практичну допомогу в захисті України.

Читайте також: Раду та центр Києва охороняють більше 800 поліцейських і нацгвардійців

Співавтор законопроекту Андрій Білецький зазначив, що впродовж 2014-2015 років близько півтисячі іноземців узяли участь в Антитерористичній операції на Сході України. За його словами, в основному це громадяни країни-агресора Росії та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-