"Пам’ять роду": В Україні шукають свідків Великого Голоду

Укрінформ
Український інститут національної пам’яті започатковує Всеукраїнську акцію "Пам’ять роду", мета якої - пошук і збір спогадів тих, хто пережив Голодомор, та родинних світлин періоду до Великого Голоду.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"На жаль, час невблаганний, і з кожним роком усе меншає живих свідків Великого Голоду. Але спогади про те лихоліття зберігають їхні діти та онуки, передаючи їх з покоління до покоління як пам’ять роду. А ще – родинні фотографії. Особливо ті, які були зроблені до 1932 року. Ті, на яких ще усі живі, здорові і впевнені в тому, що, тримаючись купи, родиною, вдасться подолати будь-яке лихо. Ці фото теж є мовчазними свідками жахливого злочину більшовицької влади. Поділіться Вашими історіями, віднайдіть старі фотографії рідних людей, що пережили Великий Голод. Згадаймо всіх і кожного поіменно", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Президент закликав ООН прийняти декларацію про Голодомор в Україні

Зібрані свідчення будуть опубліковані на розробленій Інститутом веб-сторінці "85-ті роковини Голодомору" та поширюватимуться на офіційних сторінках у соціальних мережах.

Ці оповідання і фотокартки увійдуть до окремого збірника, видання якого ініціює Інститут. Також на основі цих матеріалів Інститут має на меті зробити виставку спільно з Національним музеєм "Меморіал жертв Голодомору". І саме до Музею будуть передані на зберігання усі отримані спогади та світлини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-