П’ять засідань, 27 годин: адвокат Януковича ще не дочитав “рекордну” промову

П’ять засідань, 27 годин: адвокат Януковича ще не дочитав “рекордну” промову

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича у справі про державну зраду Олександр Байдик виголошує свою промову в рамках судових дебатів в Оболонському райсуді Києва вже 27 годин.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи те, що в сукупності ви виступаєте вже, якщо не враховувати перерви, 27 годин, суд вважає за можливе дати вам перерву до завтра до 10-ї години", - сказав Дев'ятко, звертаючись до Байдика.

Загалом адвокат Байдик читає свою промову в судових дебатах у справі щодо держзради Януковича вже п'яте засідання поспіль.

На засіданні у понеділок, 1 жовтня, він коментував і зачитував покази свідків, допитаних у рамках розгляду цієї справи, зокрема, екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари, екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна, екс-представника України при ООН Юрія Сергеєва, секретаря РНБО Олександра Турчинова, голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова та інших.

Водночас адвокат у рамках своєї промови перейшов до блоку коментування досліджених доказів у справі, зокрема, виступів Януковича у 2013 року.

Читайте також: Суд у Києві призначив Януковичу час для участі у засіданні

Дев'ятко зробив зауваження Байдику через те, що він "виходить за межі кримінального провадження", не просто коментуючи докази, а ще й зачитуючи їх.

Як повідомлялося, судом заплановано, окрім сьогоднішнього, ще 3 засідання - 2, 3 і 4 жовтня, на яких Байдик має дочитати свою промову.

Потім ще на трьох - 5, 8 і 10 жовтня, - повинен читати свою промову у дебатах адвокат Олександр Горошинський.

Також суд визначив 12 жовтня для засідання на останнє слова самого Януковича.

Як повідомлялося, в рамках судових дебатів двоє адвокатів Януковича - Рябовол і Байдик - попросили суд виправдати Януковича.

Водночас сторона обвинувачення, яка виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня, попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-