Президент: Наша мета - подолати шлях від “радянщини” до європейських стандартів життя

Президент: Наша мета - подолати шлях від “радянщини” до європейських стандартів життя

Укрінформ
Петро Порошенко запевнив, що спільними зусиллями влади і суспільства в Україні вдасться вирішити складні питання з подолання бідності й життєвих негараздів пенсіонерів і ветеранів.

Про це йдеться у зверненні Глави держави з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана.

“Впевнений - спільними зусиллями влади та суспільства вдасться вирішити складні завдання з подолання бідності й життєвих негараздів пенсіонерів, ветеранів війни, праці та військової служби”, - підкреслив Президент.

Він зазначив, що збройна агресія Російської Федерації, анексія нею Криму та окупація частини Донбасу, блокада нашого транзиту до третіх країн, втрата приблизно чверті вітчизняного промислового потенціалу - це була спроба поставити українців на коліна. Безумовно, за його словами, такі виклики негативно вплинули на курс національної валюти, пришпорили інфляцію, погіршили соціальну захищеність населення.

“Наша мета - якнайшвидше подолати шлях від заскорузлих радянських принципів проживання до європейських стандартів життя. Саме тому нами розпочато комплекс реформ у найважливіших сферах, зокрема пенсійній”, - зазначив Порошенко.

Водночас він зауважив, що позитив від цих необхідних змін громадяни відчують лише тоді, коли остаточно буде подолано спричинену здебільшого війною економічну кризу.

Глава держави побажав, щоб цей день, коли у світі відзначається День ветерана і літніх людей, стане для усіх ще одним утвердженням одвічних цінностей українців, шанобливого ставлення до людей поважного віку, всенародної поваги та любові, визнання їх високих чеснот і заслуг.

Читайте також: Політика держави щодо людей похилого віку не обмежується гідним пенсіями - Гройсман

Як відомо, 1 жовтня з ініціативи ООН у світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. 

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-