Конкурс до Антикорупційного суду - майже 10 осіб на місце

Конкурс до Антикорупційного суду - майже 10 осіб на місце

Укрінформ
Конкурс до Вищого антикорупційного суду становить 342 людини на 35 місць, більше 40% з них - випускники Національної академії правових наук у Харкові.

Про це сказав Президент, виступаючи на урочистостях з нагоди 25-річчя Національної академії правових наук у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Харківські правники зараз долучаються до конкурсу для формування Вищого антикорупційного суду. Мені сказали, що понад 40% тих, хто подав заявки, є випускниками Національної академії правових наук. 19 представників Харківщини мають всі шанси пройти, документи здали 342 кандидати на 35 місць. Майже 10 людей на місце. І 45% з тих кандидатів є судді, 34 - адвокати, 14 - науковці", - сказав Порошенко.

Читайте також: На конкурси до Верховного та Антикорупційного судів подали 1001 заяву

Він відзначив, що така кількість науковців та адвокатів є позитивною тенденцією. Також Порошенко наголосив, що особливістю створення Вищого антикорупційного суду є те, що участь в цьому бере Громадська рада міжнародних експертів, яка разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів буде допомагати визначати відповідність кандидатів  критеріям законності, відповідність рівня життя задекларованим доходам, знання, практичні навички тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-