У МОЗ пояснили, що борються за онкохворих — але

У МОЗ пояснили, що борються за онкохворих — але "без рупорів і не на камери"

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров'я запевняють, що спілкуються з родичами всіх пацієнтів, які потребують лікування за кордоном.

Про це заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина написала у Facebook.

“Сьогодні 38 день Міністерство охорони здоров’я спілкується з родичами пацієнтів, які потребують лікування за кордоном і розбили намети у дворі. Сьогодні 38 день всій команді МОЗ дуже прикро спостерігати, як маніпулюють важкохворими людьми. Всупереч відвертій брехні, ми спілкуємося з родичами всіх пацієнтів. Сьогодні ми з Pavlo Kovtonyuk зустрілись з усіма разом - з тими людьми, в яких сталося велике горе, і близька людина потребує медичної допомоги, яку не можуть надати в Україні”, - написала Стефанишина.

За її словами, “деякі “активісти” можуть образитися, що їх сьогодні не запросили до міністерства”.

“Але справа в тому, що ми не будемо спілкуватися з тими, хто намагається бути “ляльководом” і зумисне перетворювати людське горе на політичний фарс. Те, що “лідери” і “захисники онкохворих” демонструють на камери, - не є бажанням допомогти і не є боротьбою за порятунок життя. Це гра в політику, чергова спроба дискредитувати МОЗ і заблокувати всю трансформацію охорони здоров’я”, - уточнила заступник міністра.

За її словами, боротьба за порятунок кожного пацієнта триває, “але без рупорів і не на камери”.

Читайте також: Скандал в Охматдиті: МОЗ обіцяє, що хворі не залишаться без допомоги

“Вона триває вже з березня, відколи МОЗ зверталось до Мінфіну та народних депутатів із проханням віднайти додаткове фінансування на лікування за кордоном тих громадян, що потребують лікування, яке неможливо отримати в Україні. Вона триває в кабінетах, де шукають хоча б якісь кошти по всіх бюджетних програмах, навіть із зарплат співробітників МОЗ”, - наголосила Стефанишина.

Вона поінформувала, що у п'ятницю, 28 вересня, напише чергового листа у Мінфін, “щоб вони дозволили внести зміни у законодавство і використати кошти, що знаходяться на рахунках клінік за кордоном”.

“Це допоможе нам врятувати життя 15-ти важкохворих людей. Але цих грошей не вистачить на всіх, хто зараз перебуває на обліку. 91 пацієнт, на лікування яких необхідна сума близько 296 млн грн. Це великі гроші. Майже половина всіх грошей на ліки для всіх онкохворих дітей на рік, майже третина всього річного бюджету на «Доступні ліки» для більш ніж 6,5 млн людей по всій країні. Саме тому ми сподіваємося на те, що народні депутати віднайдуть додаткове фінансування та внесуть зміни до держбюджету-2018”, - зазначила Стефанишина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-