МОЗ шукає нового главу Інституту серця - у Тодурова закінчується контракт

МОЗ шукає нового главу Інституту серця - у Тодурова закінчується контракт

Укрінформ
У листопаді закінчується строк контракту Бориса Тодурова як генерального директора Інституту серця, тому Міністерство охорони здоров'я оголосило конкурс на заміщення посади.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

“У листопаді цього року закінчується строк контракту генерального директора Державної установи “Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України”. Відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", МОЗ України має забезпечити проведення конкурсу на посаду керівника не пізніше, ніж за 2 місяці до закінчення строку контракту. МОЗ України як засновник та уповноважений керівний орган має оголошувати та проводити конкурс, а працівники установи самі обирають серед кандидатів. Керівник Інституту серця має обиратися шляхом таємного голосування на зборах колективу наукових працівників цієї установи. Генеральний директор обирається на термін до 5 років у межах строку, визначеного статутом установи”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Оголошення про конкурс на заміщення посади генерального директора Державної установи «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України» розміщено на офіційному веб-сайті МОЗ України.

Інститут серця МОЗ України, раніше Київський міський Центр серця — інститут у Києві, яка надає високоспеціалізовану допомогу хворим на серцеву та судинну патологію, а також екстрену хірургічну допомогу хворим з вадами серця. Збудована у 2008 році як Київська міська клінічна лікарня «Центр серця», у 2012 передана з комунальної у державну власність як Інститут серця МОЗ України. У клініці проводяться діагностичні дослідження в галузі кардіопатологій, а також діагностика супутньої екстракардіальної патології різних органів та систем. Генеральний директор центру — професор Борис Тодуров. Потужність центру — 150 ліжок, у тому числі 110 ліжок для дорослих і 40 — для дітей.

У 2015 році Національний інститут серця МОЗ України здобув міжнародну медичну акредитацію QHA Trent (Велика Британія), що прирівнює українську клініку до провідних постачальників медичних послуг світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-