Рекордний герб, сенсаційні артефакти й динозавр у Києві

Рекордний герб, сенсаційні артефакти й динозавр у Києві

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Михайло Палінчак
Фото: Михайло Палінчак

Цього тижня українська делегація взяла участь у загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, що відбулися в Нью-Йорку. Президент України Петро Порошенко у своєму виступі, зокрема, наголосив на важливості реформування Ради Безпеки Організації, що стане важливим внеском у широкомасштабні зміни, які тривають в ООН.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Два кораблі Військово-морських сил України – "Донбас" і "Корець" – через Керченську протоку зайшли в акваторію Азовського моря для протидії провокативним діям Російської Федерації. Фото – на борту пошуково-рятувального судна А500 "Донбас".

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

На Дніпропетровщині з'явився найбільший металевий герб України. Рекорд встановила Миколаївська ОТГ. Розмір гіганта становить 4 метри 65 сантиметрів заввишки й 3 метри 40 сантиметрів завширшки.

Фото: Сергій Ляшонок
Фото: Сергій Ляшонок

Одному з підозрюваних у замаху на громадського діяча Олега Михайлика в Одесі обрали запобіжний захід – два місяці перебування під вартою без права внесення застави. Підсудного привезли до зали на каталці: він стверджує, що паралізований, хоча є дані, що у нього знерухомлена лише одна рука.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Тим часом у Києві кілька сотень представників громадських організацій зібралися в урядовому кварталі під Адміністрацією Президента на акцію "Ніч на Банковій" із гаслом "Не мовчати. Мовчання вбиває". За словами організаторів, це була акція солідарності з громадськими діячами, численні напади на яких, переконані активісти, не розслідуються як слід, а замовники залишаються непокараними.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

А під будівлею МВС України влаштували театралізований перформанс "Увімкни камеру - звільни смугу" з вимогою впровадити закон про автоматичне фото- та відеофіксування на смугах громадського транспорту в Києві. Порушником активісти-актори зробили очільника відомства Арсена Авакова – одна з учасниць акції надягла маску з його зображенням. Інші ж "сіли" в імпровізований автобус, якому дорогу заблокував автомобіль із "міністром". За легендою активістів, Аваков нібито виїхав на машині на смугу для автобуса, порушивши правила дорожнього руху, і йому за це виписали штраф 510 грн.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

У Харкові відбулося показове тренування ветеранів АТО, спортсменів, які отримали нові протези в межах роботи Трастового фонду НАТО. Травмовані учасники бойових дій упродовж кількох годин змагалися в гирьовому спорті.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

На Поштовій площі провели перший фестиваль "Ігри вогнеборців", на якому кожний охочий міг відчути себе справжнім пожежником або ж пляжним патрульним. Зокрема, відвідувачі заходу долали дистанцію "Лабіринт вогнеборця", вчилися надавати першу домедичну допомогу й приймати пологи під час надзвичайних ситуацій, правильно діяти в разі пожежі, рятувати людину на воді.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А тим часом закарпатські пожежники присягали в Ужгородському замку. Вірними Україні та українському народу пообіцяли бути 15 нових рятувальників.

Фото: Вадим Журавльов
Фото: Вадим Журавльов

Сенсаційні артефакти: під час досліджень у проваллі біля садиби Софійського собору археологи національного заповідника знайшли підвісну свинцеву печатку для скріплення документів часів Ярослава Мудрого, торговельну пломбу ХV-ХVІ століття та бронзову булавку Х століття.

Фото: Олексій Ковальов
Фото: Олексій Ковальов

Театр у розмаїтті форм і жанрів представляли цього тижня учасники першого фестивалю театрального мистецтва "СвітОгляд" у Сєвєродонецьку на Луганщині. Загалом до дійства долучилися 12 театральних колективів з Дрогобича, Києва, Львова, Маріуполя, Сєверодонецька, Сум, Херсона, Чернігова та гість з Ізраїлю. На фото – актор Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру під час вистави "Конотопська відьма".

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Учасниця фестивалю "Верховина в Івано-Франківську".

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Скейтбордист під час показового виступу в межах свята Подяки в Києві.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Експонат музею Національного історико-археологічного заповідника "Кам'яна Могила" в Мелітопольському районі Запорізької області.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Скелет динозавра під час ІV Освітнього фестивалю "Арсенал ідей" на тему: "Якби я був чимось/кимось/десь" на території НКММК "Мистецький Арсенал" у Києві.

Фото: Дмитро Стаховський
Фото: Дмитро Стаховський

Птахи пролітають над полігоном твердих побутових відходів N5 поблизу села Підгірці в Обухівському районі Київщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-