МОЗ та Нацполіція підписали меморандум про захист працівників

МОЗ та Нацполіція підписали меморандум про захист працівників "швидкої"

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я підписало Меморандум про співпрацю з Національною поліцією України щодо посилення захисту працівників швидкої допомоги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

“Нерідко медики зазнають нападів з боку людей, яким хочуть допомогти. Медпрацівники поки що майже беззахисні перед агресивною поведінкою, з якою стикаються під час виконання службових обов’язків. А поліція подекути не надто охоче виїжджає на такі виклики. До того ж такі напади часто не фіксуються в статистиці, а конфлікти і погрози не беруться на облік. Упродовж 2013 –2017 років в Україні було зареєстровано 543 злочини, вчинені проти життя і здоров’я медичних працівників під час виконання ними службових обов’язків, троє із яких померли”, - зазначила Супрун.

Вона наголосила, що за 2017 рік лише зафіксованих випадків нападу на медичних працівників було 152.

Читайте також: Китай передав Україні 50 "швидких" - Супрун

“Як свідчить практика, у випадку заподіяння легких тілесних ушкоджень медичний працівник не звертається до правоохоронних органів, пояснюючи це відсутністю часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав тощо. Меморандум з Нацполіцією підписано, щоби почати спільно налагоджувати якісну співпрацю та знайти дієві способи, аби захистити медичних працівників. Для поліції має бути пріоритетом захист своїх колег з бригад швидкої допомоги”, - написала Супрун.

Вона поінформували, що у меморандумі окреслені питання супроводу медика за його зверненням представниками Нацполіції, встановлення кримінальної відповідальності фізичних осіб за протиправні дії та внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності.

“У понеділок відбудеться перша робоча зустріч наших фахівців, де ми почнемо обговорювати заходи, які маємо втілити першочергово”, - зазначила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-