Відповідь

Відповідь "Ночі на Банковій": поліція перерахувала розкриті злочини проти активістів

Укрінформ
Національна поліція України розслідує справи нападів на громадських активістів незалежно від того, чи піднімають активісти ажіотаж.

 Про це написав у Facebook директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

"Національна поліція України розслідує (справи щодо нападів на активістів - ред.) і не стоїть на місці. Вважати, що це відбувається ТІЛЬКИ тому, що активісти піднімають ажіотаж, що звісно певною мірою підштовхує поліцію працювати, – так само невірно, як вважати, що земля обертається під впливом інерції від руху людей, які по ній ходять", - написав він.

Речник повідомив про стан розслідування особливо тяжких злочинів, скоєних стосовно активістів у 2018 році: вбивство Ноздровської на Київщині – повністю розкрито, підозрюваний уже став обвинуваченим і навіть підсудним, замовного характеру злочину не встановлено; замах на вбивство Устименка в Одесі – розкрито, 2 підозрювані від позавчора - під вартою, слідство триває; вбивство Олешка «Сармата» у Бердянську – розкрито гарячими слідами, 5 підозрюваних - під вартою з часу скоєння злочину, виконавець дав свідчення щодо замовника, його встановлено і шукають; замах на вбивство Катерини Гандзюк у Херсоні – розкрито, незважаючи на помилку на першому етапі, 5 підозрюваних включно з організатором – під вартою, замовників продовжують шукати поліція і СБУ, яка веде окреме провадження саме щодо пошуку замовників злочину; замах на вбивство Козьми і Кузаконя в Одесі – розкрито, 3 підозрюваних – під вартою, слідство триває; замах на вбивство Михайлика в Одесі – розкрито, 3 підозрюваних від учора - під вартою, слідство і пошук замовників триває.

Читайте також: "Ніч на Банковій": для активістів проведуть тренінги

Шевченко зауважив, що "чотири з цих п`яти злочинів поки що не розкриті повністю, коли всі підозрювані затримані, процесуально стали обвинуваченими і провадження передається в суд. Так само їхню провину треба ще довести у суді. І не факт, що ця вина буде доведена. Але Національна поліція України розслідує і не стоїть на місці".

Як повідомляв Укрінформ, представники громадянського суспільства провели у четвер під Адміністрацією Президента акцію “Ніч на Банковій” - акцію солідарності з громадськими діячами, численні напади на яких не розслідуються належним чином, а замовники залишаються непокараними. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-