Поліція закликає активістів не порушувати порядок на Банковій

Поліція закликає активістів не порушувати порядок на Банковій

Укрінформ
Столичні правоохоронці забезпечують охорону публічного порядку в урядовому кварталі, де триває акція "Ніч на Банковій".

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Поліцейські закликають учасників акції не порушувати встановлені правила поведінки під час проведення масових заходів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, працівники структурних підрозділів київської поліції та військовослужбовці Національної гвардії України несуть службу у посиленому режимі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, наразі учасники акції озвучили свої вимоги до влади щодо розслідування нападів на активістів. Люди скандують "Мовчання вбиває!"

Захід проходить під гаслом "Не мовчати. Мовчання вбиває". Також активісти встановили намет з фотографіями жертв насильницьких дій.

Доступ до Адміністрації Президента вулицею Банковою закритий правоохоронцями. Ситуація наразі спокійна.

Як повідомлялося, напередодні представники громадянського суспільства України оприлюднили відкриту заяву з вимогами до української влади та анонсували "Ніч на Банковій" під Адміністрацією Президента - акцію солідарності із громадськими діячами, численні напади на яких не розслідуються належним чином, а замовники залишаються непокараними.

Читайте також: "Ніч на Банковій": у Києві протестують через напади на активістів

Глава держави Петро Порошенко вже відреагував на акцію. Президент вимагає від генпрокурора Юрія Луценка та глави МВС Арсена Авакова розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією.

У прес-службі Адміністрації Президента Укрінформу повідомили, що "Петро Порошенко незадоволений загальною криміногенною ситуацією в країні, і вимагає, щоб на координаційній нараді з питань боротьби зі злочинністю було розглянуте це питання, і чекає відповідного звіту".

У четвер генеральний прокурор повідомив, що планує у першій декаді жовтня провести спільно з Міністерством внутрішніх справ координаційну раду через репресії активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-