ВРП звільнила двох суддів через невідповідність займаній посаді

ВРП звільнила двох суддів через невідповідність займаній посаді

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила двох суддів, яких ВККС за результатами кваліфікаційного оцінювання визнала такими, що не відповідають займаній посаді.

Відповідне рішення ухвалене на засіданні ВРП у четвер, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності.

Як зазначається, ВРП ухвалила звільнити Віру Великохацьку з посади судді Оболонського районного суду міста Києва та Вадима Кравчука з посади судді Шполянського районного суду Черкаської області.

Водночас ВРП ухвалила залишити без розгляду подання з рекомендаціями ВККС про звільнення Олексія Моцьора з посади судді Варвинського районного суду Чернігівської області та Ігоря Загороднього з посади судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області, оскільки, як пояснюють у ВРП, Моцьор та Загородній рішенням ВРП звільнені з посади судді за власним бажанням.

Крім того, ВРП ухвалила відкласти розгляд питання про звільнення Романа Сиротникова з посади судді Московського районного суду міста Харкова.

У ВРП нагадують, що рішенням ВККС призначено кваліфікаційне оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

Читайте також: ВРП звільнила прикарпатського суддю, якого звинувачують у хабарництві

Суддям, які не склали іспиту, Комісія відмовила у допуску до другого етапу кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді «Дослідження досьє та проведення співбесіди», визнала такими, що не відповідають займаній посаді, та внесла Вищій раді правосуддя подання про звільнення з посади судді.

Як повідомлялося, кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України, яких понад 5 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-