Кулеба вимагає порушити справу через залучення дітей до реклами білизни

Кулеба вимагає порушити справу через залучення дітей до реклами білизни

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба назвав злочином участь дітей у фотосесії для реклами піжамної колекції на Одеському тижні моди.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Це не реклама дитячого одягу - це злочин, вчинений проти дітей за згодою чи бажанням їхніх же батьків”, - зазначив Кулеба.

Уповноважений Президента вбачає у фотосесії і ознаки експлуатації дитини та залучення дітей до найгірших форм дитячої праці, проте підкреслив, що кваліфікувати ці дії та вживати заходів щодо притягнення винних до відповідальності мають правоохоронні органи.

“Очікую, що за даним фактом буде відкрито кримінальне провадження, опитані всі учасники, замовники, з’ясовано наміри та чи усвідомлювали діти що з ними відбулося! Винні мають бути покарані!”, - наголосив він.

Кулеба також нагадав, що зйомки з оголеними дорослими, сексуалізація образу, еротизація дитячого тіла – усе це є проявом неповаги до прав дитини, що суперечить Конвенції ООН про права дитини.

Також Уповноваженого Президента здивувала позиція батьків, які, за його словами, заради самолюбства готові оприлюднити оголене тіло своєї дитини. У цьому контексті він зауважив, що через відверту фотосесію дитина може стати жертвою булiнгу або навіть сексуального насильства, фото дитини може бути розміщено на сайтах з дитячою порнографією або привернути увагу педофілів.

Читайте також: В Україні запустять інфомаційно-розважальний проект про права дітей з інвалідністю

Як повідомлялося, раніше у мережі було оприлюднено фото дівчаток у пеньюарах і з макіяжем, які було зроблено для реклами дитячої білизни преміум класу для Одеського тижня моди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-