Вибух

Вибух "Молота" на полігоні: Луценко розповів, що з'ясувало слідство

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко прогнозує притягнення до відповідальності винних у порушенні нормативів з техніки безпеки при проведенні бойових навчань на Рівненському полігоні, де загинули військовослужбовці.

Про це він заявив на засіданні Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, що слідство вивчить надані нами на минулому тижні документи, і будуть притягнуті до відповідальності ті, хто всупереч нормативам не забезпечив техніку безпеки при бойових стрільбах на Рівненському полігоні. Це вже очевидно, грубе порушення усіх правил безпеки", - наголосив він.

За даними експертизи, зазначив Луценко, буде надана також оцінка технічній конструкції мінометів.

Луценко зазначив, що слідством висувалось декілька версій, у тому числі людський фактор, неякісні боєприпаси, незадовільний технічний стан міномету.

У ході відпрацювання слідчих версій за фактом розриву міномета на полігоні попередньо з’ясовано, що інтервал між мінометами складав 5-8 метрів замість 20-40. Також не було забезпечено безпеку особового складу. Крім того, слідчими експериментом підтверджено факт подвійного зарядження міномета, що також стало можливим внаслідок неналежної роботи.

Читайте також: Луценко розповідає в Раді про трагедію на Рівненському полігоні

Луценко також наголосив, що комплексна експертиза за фактом інциденту ще триває.

Як повідомлялось, 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет "Молот", унаслідок чого троє бійців-контрактників загинули та дев'ятеро отримали поранення. Слідчий експеримент показав, що розрив міномета М120-15 "Молот" стався через його подвійне заряджання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-