У декларації працівниці Мін’юсту нарахували недостовірних даних на 847 тисяч

У декларації працівниці Мін’юсту нарахували недостовірних даних на 847 тисяч

Укрінформ
НАЗК затвердило та направило до Нацполіції і прокуратури висновок про корупційне правопорушення начальника відділу акредитації та моніторингу суб’єктів державної реєстрації Міністерства юстиції Аліси Оскірко.

Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

"Встановлено, що посадовець, зокрема, не вказала вартість квартири, придбаної у 2013 році за 618 тис. гривень, автомобіль BMW X3 2010 року випуску, недостовірно вказала суму доходу, отриманого від продажу квартири. Загалом встановлено відображення у декларації недостовірних відомостей на суму 847 206 гривень. Обгрунтований висновок направлено до Національної поліції",- йдеться у повідомленні.

Крім того, НАЗК склало обгрунтовані висновки щодо неподання декларацій стосовно: колишніх інспекторів Управління патрульної поліції у м. Харкові Олексія Плахотного, Дмитра Суслова (перед звільненням), оперуповноваженого державної установи "Дніпровська виправна колонія (№ 89)" Анатолія Сезоненка, молодших інспекторів цієї колонії Євгена Склярова, Павла Соцького, Артема Конового, Едуарда Високоса, молодшого інспектора державної установи "Софіївська виправна колонія (№55)" Валентина Василенка, старшого інспектора державної установи "Ірпінський виправний центр (№ 132)" Олени Лях (після звільнення), начальника відділення соціально-психологічної служби цієї установи Владислава Друзенка (після звільнення), провідного спеціаліста фінансово-господарського відділу Сумської ОДА Катерини Лядової (перед та після звільнення).

Відповідні обгрунтовані висновки направлені до органів прокуратури та Національної поліції.

Читайте також: НАЗК прозвітувало про виконання рекомендацій від Антикорупційної мережі ОЕСР

НАЗК також нагадало, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб та за умисне неподання декларації передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-