Гандзюк виклала відео з лікарні: Знаю, що виглядаю краще, ніж правосуддя в Україні

Гандзюк виклала відео з лікарні: Знаю, що виглядаю краще, ніж правосуддя в Україні

Відео
Укрінформ
Радник міського голови Херсона, активістка Катерина Гандзюк, яку облили сірчаною кислотою, записала відеозвернення, у якому вимагає розслідувати напади на активістів, що сталися останнім часом.

Відповідне відео оприлюднило у середу "Громадське".

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - сказала вона.

Активістка також підкреслила, що досі не знає імені замовника нападу на неї.

"Гандзюк - це не просто моє прізвище. Це прізвище в ряду 40 інших прізвищ постраждалих від нападів, що сталися за останній рік. За останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного з яких не були названі. Найгірше - половину з цього списку я знаю особисто", - наголосила вона.

Читайте також: Основний замовник нападу на Гандзюк досі не встановлений - Аброськін

"Хто замовив всіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають та калічать? Чому ми заохочуємо людей до громадської діяльності, але не можемо їх захистити? Біда в тому, що всі ці питання стали риторичними. Але я вірю, що всі винні будуть знайдені, покарані і засуджені. І що кожен із нас буде вільним. І не буде мати в серці страху", - підкреслила активістка.

Як повідомляв Укрінформ, за словами першого заступника глави Національної поліції В'ячеслава Аброськіна, основний замовник нападу на Гандзюк ще не встановлений.

31 липня невідомі облили Гандзюк сірчаною кислотою, яка обпекла 40% її тіла.

У замаху на життя Гандзюк підозрюється п'ять осіб, четверо з них визнали свою провину. П'ятий співучасник, на якого вказують інші підозрювані як на організатора замаху, заперечує свою причетність.

Як повідомив чоловік потерпілої Сергій Денисов, за 50 днів після замаху на життя Гандзюк перенесла вже 11 операцій з видалення змертвілих тканин та пересадження шкіри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-