ВРП звільнила п'ятьох суддів через невідповідність посадам

ВРП звільнила п'ятьох суддів через невідповідність посадам

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила п'ятьох суддів, яких за результатами кваліфікаційного оцінювання визнано такими, що не відповідають займаним посадам.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні 25 вересня, інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Як зазначається, за результатом розгляду матеріалів про звільнення п'ятьох суддів з посад відповідно до подань з рекомендаціями Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, ВРП ухвалила звільнити Сергія Жуковського - з посади судді Малиновського районного суду Одеси; Олега Малинникова - з посади судді Шевченківського районного суду Києва; Максима Остапова - з посади судді Краснокутського районного суду Харківської області; Володимира Шумка - з посади судді Ірпінського міського суду Київської області та Дениса Григоренка - з посади судді Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська.

У ВРП нагадують, що рішенням ВККСУ призначено кваліфікаційне оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність займаній посаді.

Читайте також: ВРП звільнила прикарпатського суддю, якого звинувачують у хабарництві

Суддям, які не склали іспиту, Комісія відмовила у допуску до другого етапу кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді "Дослідження досьє та проведення співбесіди", визнала такими, що не відповідають займаній посаді, та внесла Вищій раді правосуддя подання про звільнення з посади судді.

Як повідомлялося, кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України, яких понад 5 тисяч.

Фото: vru.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-