НАБУ заявляє, що суди “маринують” 49 справ

НАБУ заявляє, що суди “маринують” 49 справ

Інфографіка
Укрінформ
З-поміж 155 кримінальних проваджень, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт, у 49 провадженнях навіть не відбулося підготовче засідання, на якому справу мають призначити до розгляду по суті. 

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАБУ

"Деякі зі справ перебувають у канцеляріях судів понад 1,5 року. Зокрема, в об’єднаному провадженні за фактом завдання збитків «Державній продовольчо-зерновій корпорації України» з грудня 2016 року не може відбутися засідання з причин неявки учасників процесу, проблем з визначенням підсудності, або відводу колегії суддів", - зазначається у повідомленні.

 Понад 22 місяці – з листопада 2016 року – не може розпочатися розгляд справи за обвинуваченням працівників прокуратури Тернопільської області (так звана «справа тернопільських прокурорів»).

З понад півтори сотні справ НАБУ та САП, лише у 33 є судові рішення, причому лише у двох справах було винесено вирок, пов’язаний з позбавленням волі: трьох осіб засуджено до реального покарання.

Читайте також: НАБУ перевірить купівлю 30 локомотивів General Electric

У НАБУ вказують, що часто затягування розгляду обумовлено об’єктивними причинами: брак суддів, надмірна завантаженість, неможливість сформувати колегію через відсутність професійного досвіду у членів колегії тощо.

Однак, у відомстві зауважують, що  за відсутності вироків у справах стосовно топ-корупції, у дохід держави не можуть бути повернуті арештовані під час розслідування кошти та майно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-