Антигендерні маніпуляції були

Антигендерні маніпуляції були "вкинуті", щоб зупинити рух України до ЄС - Левченко

Укрінформ
Маніпуляції довкола "гендерної проблематики" були вкинуті в українське суспільство ще в 2010 році, з приходом до влади Віктора Януковича - як інструмент для зупинення євроінтеграційного руху України.

Про це розповіла в інтерв’ю Укрінформу Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко. 

Левченко зазначила, що за часів Кучми "у нас була багатовекторна зовнішня політика, але за часів Ющенка ми почали курс на євроінтеграцію – і це правильно, бо у таких країн, як Російська Федерація та Північна Корея, перспектив все одно немає".

"Коли до влади прийшов Янукович, підготовка Угоди про асоціацію з ЄС все одно тривала, Україна рухалася в бік Євросоюзу – і це дуже не подобалося східному сусіду. Пригадайте ті часи: були розв'язані "сирні", "молочні", "нафтові" війни, але більшість українських громадян це мало цікавило. І тоді була "вкинута" тема, цікава й важлива для багатьох: сім'я, діти, родинні цінності, права жінок, ювенальна юстиція. Наприклад, пропонувався наступний риторичний ланцюжок проти ювенальної юстиції, який включав до себе усі "страхи": "права жінок дуже негативно впливають на сім'ю, тому що жінка забуває про те, що вона жінка, коли вона починає працювати, – діти невиховані, недоглянуті, чоловік не нагодований, а коли чоловіку погано – то в сім'ї починається домашнє насильство, від цього страждають діти, вони телефонують на "гарячу лінію" і скаржаться про те, що у них погано в сім'ях; тоді ювенальна юстиція в особі служб у справах дітей приїжджає, вилучає дітей із цих сімей, розташовує їх в інтернатах для того, щоб потім віддати на всиновлення за кордон – одностатевими парами", - розповіла вона.

За словами Левченко, у 2010-2011 роках така картина найчастіше спостерігалася у Львові, на Волині, у Києві та в Криму.

"От така малювалась картина у 2010-2011 роках. І найбільше такого було у Львові, на Волині, у Києві, Криму. У Львові, наприклад, у маршрутках були розвішані наліпки "Мамо, захисти мене від ювенальної юстиції". Створювалися комітети, форуми, на радіо виступали", - зазначила Уповноважений з питань гендерної політики.

Однак, як наголосила Левченко, ця хвиля раптово зникла у вересні 2013 року. "Ми були дуже здивовані цим і зрозуміли чинники вже взимку 2014 року: функція виконана, окупація Криму підготовлена. А потім голова так званого Батьківського комітету України, рупор антигендерних рухів Ігор Друзь виявився помічником і прес-секретарем тодішнього "лідера" так званої ДНР Захарченка. Він проявився там вже наприкінці березня 2014 року. А далі стало зрозуміло, що ця тема взагалі – це продукт російської ФСБ для України, Молдови, Грузії, Вірменії – тих країн, які розпочали євроінтеграційний процес. Пам'ятаєте, як говорили: "Це європейське, Європа нав'язує, вас відривають від традицій (читай – від Росії)".

Читайте також: Експертиза МОН виявила в шкільних підручниках дискримінаційні речі – Левченко

За її словами, на певний період ці рухи зникли і почали з'являтися у 2016 році і з новою силою. Навіть книжки переклали з російської мови українською. Тепер, як зазначила Левченко, вони перестали використовувати термін "європейські цінності", бо євроінтеграційний процес пішов дуже глибоко, має підтримку більшості громадян, запроваджено безвізовий режим, і почали говорити, що "гендер – це закордонна цінність", яку нам "нав'язують".

Як наголосила Левченко, "треба розуміти, що це – гібридна війна, цією темою намагатимуться розділити Україну, щоб не пускати нас до цивілізованого клубу. І підтримка антигендерних рухів – погана послуга Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-