“Турпоїздки” Петрова і Боширова збігалися з терактами та акціями протесту - Тимчук

“Турпоїздки” Петрова і Боширова збігалися з терактами та акціями протесту - Тимчук

Укрінформ
Приїзди підозрюваних в отруєнні Скрипалів росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова в країни Європи та Ізраїль співпадали за часом з терактами, політичними скандалами та акціями протесту в цих країнах. 

Про це повідомив у своєму Facebook координатор групи «Інформаційний спротив» ("ІС"), народний депутат Дмитро Тимчук.

Повертаюсь до теми "цивільних, звичайно" (с) Петрова і Боширова. Після спроби В.Путіна (президента РФ Володимира Путіна - ред.), що викликає сльози жалості, "відмазати" своїх бездарних грушників, які засвітилися в отруєнні Скрипалів, група "ІС" вирішила детальніше вивчити їхні "туристичні" маршрути по Європі та Ізраїлю з 2016-го по 2018 рік. І не просто маршрути, але в першу чергу події, які відбувалися у той час і в тому місці, де з'являлися ці два любителі європейських пам'яток", - написав Тимчук.

При цьому він зазначив "цікаву закономірність": приїзди Петрова і Боширова в різні країни збігалися з терактами, політичними скандалами або акціями протесту. 

"Проявилася цікава закономірність. Квітень 2016 - Нідерланди, липень 2016 - Тель-Авів, вересень 2016 - Лондон, листопад 2016 - Париж і так далі - усі без винятку "турпоїздки" Петрова і Боширова збігалися (напередодні або відразу після) з різними терактами, політичними скандалами, масштабними акціями протесту, візитами і важливими переговорами російських делегацій з обов'язковою участю представників підконтрольних ГРУ структур", - пише нардеп.

За словами Тимчука, "поїздки цих двох мандрівників збігаються за часом і місцем з подіями в Європі та за її межами, які мають важливе значення для Кремля і за кулісами яких можна припустити участь спецслужб РФ, зокрема ГРУ".

"Безумовно, такі дивні "збіги" ще не є доказами. Але ми упевнені, що якщо спецслужби країн, де з'являлися Петров і Боширов, наслідуватимуть приклад британських спецслужб і уважно вивчать обставини цих візитів, то ми побачимо картину, автором якої буде російське ГРУ", - підсумував координатор "ІС".

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля і його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Британія запевняє, що вони є офіцерами розвідки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що це звичайні цивільні особи, і в їхній біографії "немає нічого кримінального".

Читайте також: ЗМІ: паспорти Боширова і Петрова схожі на документи росіян із "пропискою" у ГРУ РФ

Згодом російський телеканал Russia Today показав інтерв'ю з двома чоловіками, які назвалися Петровим і Бошировим. Вони стверджували, що приїхали у Велику Британію з туристичною метою.

20 вересня стало відомо, що Петров і Боширов раніше були заарештовані в Нідерландах.

А 22 вересня видання "Фонтанка" повідомило, що кілька громадян РФ із закордонними паспортами, номери яких майже збігаються з даними документів Боширова і Петрова, вказували як свою адресу штаб-квартиру колишнього ГРУ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-