Глава УГКЦ Святослав зустрівся у Вільнюсі з главою МЗС Литви

Глава УГКЦ Святослав зустрівся у Вільнюсі з главою МЗС Литви

Укрінформ
Глава УГКЦ блаженніший Святослав, який бере участь у візиті Папи Римського, зустрівся у Вільнюсі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом.

Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

Блаженніший Святослав наголосив, що його участь у візиті Папи Римського до Литви є даниною історичної спадщини Української Греко-Католицької Церкви, адже Вільнюс тривалий час був місцем перебування його попередників - Київських митрополитів. Це також є виявом вдячності Католицькій Церкві Литви за допомогу і солідарність у часи комуністичних переслідувань та знаком повної співпраці сьогодні.

Голова УГКЦ обговорив з міністром напрацювання національного форуму «Трансформація України», на якому вироблялася концепція стратегії трансформації України. Також обговорювалася роль церков і релігійних організацій у справі розбудови інституцій громадянського суспільства та державних механізмів європейського зразка.

Читайте також: Папа Римський їде в турне країнами Балтії

Лінкявічюс подякував Святославу за візит та запевнив, що Литва разом з Україною - в її прагненні бути вільною та завжди буде підтримувати український народ у його нелегкій боротьбі.

Як повідомлялося, у суботу, 22 вересня, на початку апостольської подорожі до Литви, Латвії та Естонії Папа Римський Франциск прибув до Вільнюса, де зустрівся з президентом Литви Далею Грибаускайте та звернувся до литовського народу на площі перед Президентським палацом.

24 вересня Папа Римський Франциск перебуватиме в Латвії, 25 вересня - в Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-