Росіянин через переслідування в РФ попросив політичного притулку в Україні - ДПСУ

Росіянин через переслідування в РФ попросив політичного притулку в Україні - ДПСУ

Відео
Укрінформ
Громадянин Російської Федерації попросив притулку в Україні через переслідування з боку російських спецслужб за політичні та релігійні погляди.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Державної прикордонної служби

"Сьогодні вночі прикордонники відділу прикордонної служби “Краснопілля” Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетнувши кордон поза пунктом пропуску", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час проведення фільтраційних заходів затриманий 25-річний чоловік, житель Москви, звернувся до правоохоронців із заявою про надання йому статусу біженця.

Читайте також: З Миколаївського СІЗО вийшов чеченець, якого вимагала видати Росія

Він пояснив, що у себе на батьківщині піддався переслідуванням представниками російських спецслужб за свої політичні та релігійні погляди. Крім того, днями йому було пред’явлено обвинувачення за вчинення правопорушення, передбаченого статтею карного кодексу РФ за збудження ненависті та ворожнечі. Через те, що він був оголошений у федеральний розшук, та через існуючий ризик бути затриманим російськими прикордонниками в пункті пропуску, чоловік вирішив потрапити в Україну незаконним шляхом, перетнувши державний кордон на його “зеленій” ділянці.

Тривають процесуальні дії. Найближчим часом встановленим порядком чоловіка буде передано компетентним органам, йдеться у повідомленні ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-