ВРП тимчасово відсторонила трьох суддів

ВРП тимчасово відсторонила трьох суддів

Фото
Укрінформ
Трьох суддів тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішень Першої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Про це інформує прес-служба ВРП на сторінці у Facebook.

“21 вересня 2018 року Перша дисциплінарна палата ВРП ухвалила відсторонити від здійснення правосуддя та застосувати дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади трьох суддів: Вовчанського районного суду Харківської області Ірини Уханьової, Дніпропетровського окружного адміністративного суду Дмитра Павловського та Краснолуцького міського суду Луганської області В'ячеслава Шелюти”, - йдеться в повідомленні.

ВРП відсторонила трьох суддів

Як зазначається на сайті ВРП, у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила п'ятьох суддів

Таким чином, судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення ВРП окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-