Сутички під Радою, собаки-ветерани і вибори красуні

Сутички під Радою, собаки-ветерани і вибори красуні

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Президент Естонської Республіки Керсті Кальюлайд під час візиту до Дніпра долучилася до відзначення Всесвітнього дня чистоти. Очільниця Естонії не лише збирала сміття, яке залишили містяни в місцевому парку, а й сортувала його.

Фото: Вадим Журавльов
Фото: Вадим Журавльов

Єврейські організації Києва й України провели заходи до вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру. Близько сотні учасників символічно пройшли "Дорогою смерті" в столиці й влаштували пам'ятний мітинг на території Національного заповідника "Бабин Яр".

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У понеділок, 17 вересня, кількасот активістів зібралися під будівлею Генеральної прокуратури України на акцію протесту проти екстрадиції до Росії її громадянина, етнічного інгуша Тимура Тумгоєва, який воював на Донбасі на стороні української армії. Крім гасел і плакатів, як аргументи протестувальники застосували сміттєві баки, газові балончики, димові шашки й влаштували штовханину, намагаючись потрапити в адмінбудівлю. Внаслідок сутичок постраждали семеро правоохоронців.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Мітинг на підтримку ветеранів АТО, які є громадянами інших держав, відбувся й у четвер, 20 вересня, вже під стінами парламенту. Активісти "Нацкорпусу" вимагали від Верховної Ради ухвалити законопроект №3433, що передбачає спрощення процедури отримання українського громадянства для воїнів АТО-іноземців, мораторій на видачу ветеранів АТО іншим державам та міграційну амністію. Прорватися до адмінбудівлі протестувальники намагалися й цього разу. Тож не обійшлося без штовханини з правоохоронцями. 

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

У п'ятницю, 21 вересня, в Києві напередодні Всесвітнього дня без авто організували флешмоб "Велосипедом на роботу". Й хоча проводився конкурс на діловий велосипедний "лук", учасники вирішили, що й жартівливий буде на часі.

Фото: Сергій Аніщенко
Фото: Сергій Аніщенко

Більш вишукані образи демонстрували фіналістки національного конкурсу "Міс Україна-2018". За корону змагалися 25 дівчат. Кожна з них мала розкрити в собі чотири стихії: землю, воду, повітря та вогонь. Врешті перемогу й право представляти Україну на найпрестижнішому міжнародному конкурсі краси "Міс Світу" в Китаї виборола 23-річна киянка Вероніка Дідусенко.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

У закарпатському Мукачеві за підтримки Міністерства інформаційної політики України відбувся п'ятий фестиваль "Твоя країна фест". На сцені виступили гурти "Антитіла", "Мандри", співачка Марія Бурмака й інші. Ініціатива розпочалася в серпні й має на меті провести концерти української музики в семи прикордонних містах – від Півдня до Півночі, від Сходу до Заходу.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Натомість фестиваль райдер-культур "Компліт" зібрав багатьох учасників у Харкові. У видовищному дійстві взяли участь скутеристи, скейтбордисти, ролери та bmx-ри з різних областей України. Захід організовується в межах проекту розвитку вуличних культур – Street Culture.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Спорт став складовою і меморіального заходу. Так, у Харкові відбувся XIX Катинський марафон, присвячений пам'яті жертв тоталітаризму. Участь у забігах взяли понад 500 осіб, наймолодшому Михайлу виповнилося 4 роки.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Черкасці влаштували перегони на саморобних тачках "Крутий спуск". Серед дивовиж, які вийшли на старт оригінальних змагань, були "Офіс на колесах", "Ракетомобіль", "Божевільний локомотив". Команди боролися за перемогу в трьох номінаціях: "Найкреативніший", "Найшвидший" та "Неспинний".

Фото: Анатолій Сірик
Фото: Анатолій Сірик

У ДСНС започаткували традицію урочисто відзначати службових собак за порятунок людей. Так, у межах святкування Дня рятівника нагородили дев'ять собак-ветеранів та провели їх на заслужений відпочинок. Свою відзнаку отримав й унікальний та універсальний чотирилапий рятувальник – малюк Кріс (на фото). Він єдиний у Європі рятувальний собака породи такса.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

На території Білгород-Дністровської фортеці на Одещині.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Учасник засідання парламенту, в межах якого Президент України Петро Порошенко виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Під час презентації програми економічного розвитку держави на форумі "Новий економічний курс України" в Києві.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Артисти балету "Життя" під час презентації нової танцювальної програми "Етноеволюція" в межах XXV Львівського форуму видавців.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Співробітник прикордонного підрозділу "Пархоменкове" перевіряє автомобіль на території КПП "Устилуг" на Волині.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Ігровий момент матчу першого туру Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2018/19 між ФК "Шахтар" (Донецьк) (чорно-помаранчева форма) та німецьким ФК "Гоффенгайм 1899", що завершився нічиєю з рахунком 2:2, на стадіоні "Металіст" у Харкові.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Мартини кружляють над пляжем у смт Затока на Одещині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-