На Миколаївщині рятують новонародженого, знайденого у “Віконці життя”

На Миколаївщині рятують новонародженого, знайденого у “Віконці життя”

Укрінформ
Важкий стан новонародженого хлопчика, якого тиждень тому підкинули до “Віконця життя” в лікарні Первомайська на Миколаївщині, викликаний не побиттям, як про це говорили раніше, а важким захворюванням — сепсисом.

Про це під час брифінгу 21 вересня заявив головний лікар Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Пліткін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хлопчик перебуває в реанімації на штучній вентиляції легенів. Візуальні синяки на тілі дитини - це не побиття, як спочатку думали, а наслідок раннього неонатального сепсису. Не підтвердилася і черепно-мозкова травма, яку також припускали раніше. Ми зробили повне обстеження і дійшли висновку, що дитину не били, травм немає. Звідки взявся сепсис - теж невідомо, можливо, його народжували в антисанітарних умовах”, - наголосив лікар.

Читайте також: До кінця року породіллі на Харківщині отримають понад 7000 "пакунків малюка"

Наразі медики роблять все можливе, щоб врятувати малюкові життя, однак від будь-яких прогнозів щодо майбутнього хлопчика, утримуються. Він у важкому стані.

Нагадаємо, 14 вересня новонародженого хлопчика підкинули до “Віконця життя” в пологовому будинку Первомайська. Місцеві лікарі виявили на його тілі велику кількість синяків і спочатку зробили висновок, що дитину жорстоко побили. Місцева служба у справах дітей розповсюдила фото з дитиною, тіло якої начебто було вкрите синяками та забоями. Цей факт викликав широкий громадський резонанс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-