На NewsOne іде позачергова перевірка

На NewsOne іде позачергова перевірка

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne.

Таке рішення ухвалено на засіданні регулятора 20 вересня, повідомляє прес-служба Нацради.

"Національна рада... призначила позапланову виїзну перевірку ТОВ «Новини 24 години», м. Київ (логотип «NEWSONE»), через зафіксовані в ефірі ознаки порушення частини першої статті 28 Закону України «Про інформацію» та абзацу четвертого частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – поширення мови ворожнечі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У СБУ прокоментували ситуацію з Портновим і NewsOne

Як зазначається, моніторингом мовлення за 31 серпня, 1, 2, 5, 6, 13 і 16 вересня 2018 року в ефірі різних програм мовника зафіксовано висловлювання ряда осіб, які суперечать вимогам зазначених законодавчих норм.

Крім того, до Національної ради надійшов лист Служби безпеки України щодо поширення 31.08.2018, 01.09.2018, 05.09.2018, 06.09.2018 в ефірі ТОВ «Новини 24 години» висловлювань, у яких, на думку спецслужби, "є кліше російської пропаганди, й вони містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій та програмування агресивної поведінки глядачів", зазначили у Нацраді.

У серпні стало відомо, що телеканал NewsOne отримав в управління на три роки колишній заступник глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-