Експерт пов’язує вилучення сервера держцентру МОЗ із приватизацією

Експерт пов’язує вилучення сервера держцентру МОЗ із приватизацією "Індара"

Ексклюзив
Укрінформ
Обшуки в Державному експертному центрі та намагання вилучити сервер, на якому розміщено Реєстр українських пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, імовірно, пов'язаний з приватизацією вітчизняного виробника інсулінів ПрАТ "Індар".

Таке припущення в коментарі Укрінформу висловив експерт з питань охорони здоров'я, представник Всеукраїнського лікарського товариства Костянтин Надутий.

"Дуже серйозні питання можуть виникнути щодо виробництва інсулінів на заводі "Індар", який планують приватизувати. Діяльність "Індара" напряму пов'язана із забезпеченням інсуліном пацієнтів з цукровим діабетом. Отже вісь історії з вилученням реєстрів інсулінозалежних людей у Державному експертному центрі. "Індар" виставлено на продаж. Цього року на "Індарі" раптом у 5 разів "знизилися" оберти, незважаючи на те, що виробництво не зупинено та працює на звичайних потужностях", - наголосив Надутий.

Він припустив, що ситуація з Державним експертним центром пов'язана з ринком інсулінів, а саме приватизація єдиного державного виробництва таких препаратів.

"У світі таке виробництво є лише у декількох країнах, Україна — одна з них", - зазначив Надутий.

У коментарі Укрінформу в прес-службі МОЗ заявили, що обшуки у Державному експертному центрі МОЗ України проводять представники Генеральної прокуратури України та Національної поліції.

Читайте також: Силовики намагаються вилучити сервер із реєстром інсулінозалежних пацієнтів - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією МОЗ, правоохоронні органи проводять обшуки в Державному експертному центрі та намагаються вилучити сервер, на якому, серед іншого, розміщено Реєстр пацієнтів, які потребують інсулінотерапії. Станом на 1 вересня, в Реєстрі містяться персональні дані 1531 лікаря, 187 575 хворих, які за 8 місяців 2018 року отримали препаратів інсуліну на загальну суму понад 655 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-