Інформатака: посол України в США викрив фейковий акаунт з його ім'ям у FB

Інформатака: посол України в США викрив фейковий акаунт з його ім'ям у FB

Укрінформ
Посол України в США Валерій Чалий попередив про підготовку інформаційної атаки та публікації можливих фейків від його імені в мережі Facebook з використанням підробного облікового запису в соцмережі, зареєстрованого як Valeriy Chaliy.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці, повідомляє Укрінформ.

"Якісь "добродії" готують знову інформаційну атаку на посла України. Роблять все в цей раз грунтовно. Створили фейковий акаунт з моїм справжнім фото (додали одну літеру у прізвище англійською - виглядає дуже реалістично) і зараз намагаються розширити коло друзів, відсилаючи запити від мого імені", - попередив дипломат.

Читайте також: Чалий: Штати лишаються нашим союзником

Він підкреслив, що у нього завжди був і залишається тільки один офіційно підтверджений акаунт - Валерій Чалий (Valeriy Chaly).

Тим часом, невдовзі після публікації посту й, очевидно, після офіційних скарг, фейковий обліковий запис був видалений із системи. Натомість зі скріншоту видно, що в ньому використовувалися справжні фотографії посла України в США, у тому числі його зустрічей з колишніми президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом.

При цьому, у відповідному розділі були прописані реалістичні біографічні дані Валерія Чалого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-