У НАБУ кажуть, що таки були в “Охматдиті”, але законно

У НАБУ кажуть, що таки були в “Охматдиті”, але законно

Укрінформ
У НАБУ заперечують звинувачення у спробах встановити техніку для прослуховування Назара Холодницького і заявляють, що на території лікарні “Охматдит” здійснювали законні дії, суть яких наразі розголошувати не можуть.

Про це повідомляє НАБУ на своїй сторінці у Facebook.

“Інформація про спроби встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника САП не відповідає дійсності. У відповідь на заяви Назара Холодницького повідомляємо, що співробітники НАБУ не перебували та не проводили жодних дій на території Антикорупційної прокуратури та у її внутрішньому дворі. Натомість на території лікарні «Охматдит» мали місце законні та санкціоновані заходи відповідно до чинного законодавства, суть яких НАБУ наразі розголошувати не може без шкоди для досягнення цілей кримінального провадження”, - йдеться в повідомленні. 

Також у НАБУ зазначили, що співробітники Управління спеціальних операцій (УСО) НАБУ, які сьогодні проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки неподалік від свого місця дислокації (приблизно за півкілометра від САП), були без будь-яких пояснень заблоковані працівниками Управління державної охорони та САП. “В якийсь момент, із незрозумілих причин, мікроавтобус, в якому перебували співробітники УСО, без будь-яких пояснень заблокували кілька автівок та близько десятка невідомих осіб, які в подальшому були ідентифіковані як працівники Управління державної охорони та САП. Співробітники УСО НАБУ розцінили цей крок як можливу провокацію, тому викликали поліцію та вжили заходів до розблокування автівки”, - йдеться в повідомленні.

При цьому в НАБУ додали, що під час розблокування кілька автомобілів отримали незначні пошкодження, вони зафіксовані працівниками Національної поліції.

Разом з тим у НАБУ заявили, що готові всебічно сприяти проведенню повної та об’єктивної перевірки за даними фактами.

Читайте також: Холодницький каже, що НАБУ знову йому ставило "прослушку"

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 19 вересня, Холодницький заявив, що НАБУ повторно намагалося встановити прослуховування в САП. 

За його словами, працівники Управління державної охорони виявили кабель, який тягнули в САП із Охматдиту. 

«Коли виявили кабель, приїхав спецназ НАБУ визволяти своїх. Побили службову машину САП. Напали на водія САП», - зазначив Холодницький.

Згодом директор НАБУ Артем Ситник спростував інформацію про спроби встановити у САП засоби для прослуховування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-