Міноборони покарало трьох організаторів навчань за смерті на полігоні

Міноборони покарало трьох організаторів навчань за смерті на полігоні

Укрінформ
Міноборони притягнуло до дисциплінарної відповідальності відповідальних за організацію та проведення у липні бригадних тактичних навчань на Рівненському полігоні.

Щодо решти триває слідство в рамках відкритого кримінального провадження. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки повідомив заступник міністра оборони України Ігор Павловський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Проведено внутрішнє розслідування, що стосувалося передумов цієї трагедії... Ми знаємо, що загинув командир батареї. Решта посадових осіб, які за це відповідали, були притягнуті до дисциплінарної відповідальності рішенням командувача сухопутних військ», - сказав Павловський.

За його словами, решта військових, які відповідали за проведення навчань, перебувають під слідством в рамках порушеного кримінального провадження.

«Йде слідство, йдуть допити», - зазначив заступник міністра оборони.

Окрім того, за його словами, наразі продовжує діяти заборона використання «Молотів» під час навчань.

Читайте також: Смерть на полігоні: Пашинський каже, що військова прокуратура "ховає" документи

Як повідомлялося, 6 липня на Рівненському військовому полігоні під час навчань вибухнув міномет "Молот", в результаті чого троє бійців-контрактників загинули, дев'ятеро отримали поранення.

Слідчий експеримент показав, що розрив міномета М120-15 "Молот" стався через подвійне його заряджання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-